Якщо після поїздки набрякають ноги - Блог | Зелений Слон 7

Якщо після поїздки набрякають ноги

Втома ніг

Тривалі поїздки на автобусі і перельоти літаком викликають болі в області хребта, шиї та суглобів. До неприємних відчуттів можуть додатися набряки. Вони викликані малорухливим положенням під час поїздки. Не завжди є можливість встати, розім’ятися, прогулятися. Взуття стає тісним.

З цієї причини в дорогу завжди треба взувати зручне, м’яке і розношене взуття. Через вимушену нерухомость протягом тривалого часу в ногах уповільнюється відтік крові і лімфатичної рідини. Це призводить до накопичення рідини в тканинах.

Щоб під час поїздки зменшити набряклість, необхідно надягати змінне взуття. Це можуть бути м’які тапочки, що дозволяють розім’яти пальці на ногах і уникнути застою рідини. Також не можна в дорозі пити алкогольні напої. Алкоголь сприяє затримці рідини в організмі. Пийте в дорозі бутильовану питну воду, зелений чай, трав’яні відвари.

Намагайтеся частіше робити невелику розминку для ніг, сидячи в кріслі автобуса або літака. Витягайте ноги вперед, тягніть пальці ніг на себе. Чи не схрещуйте ноги, і не підтискайте коліна. Пережатие кровоносні судини викликають відчуття оніміння в ногах і сприяють набряклості.

Якщо вам доводиться часто їздити, зміцнюйте судини, щоб уникнути набряків ніг. Для цього приймайте душ з чергуванням прохолодною і теплої води. Судини будуть ставати більш еластичними та міцними. Регулярно робіть гімнастику. Частіше проводьте час на свіжому повітрі. Уникайте вживання гострої і солоної їжі. Пийте очищену питну воду.