Тиждень безпеки дорожнього руху - Блог | Зелений Слон 7

Тиждень безпеки дорожнього руху

автобус, зелений слон 7, маршрутка, київ, харків, київ, квитки-онлайн, бронювання 24/7

6 травня 2019 року у багатьох країнах світу, у тому числі і в Україні, розпочався П’ятий глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Метою даного заходу – є привернення уваги до надскладної ситуації з безпеки дорожнього руху, вихованню дорожньої культури та популяризації дотримання правил дорожнього руху.

Київ, Полтава, Харків, квиток на автобус онлайн

Компанія «Зелений Слон 7» приділяє особливу увагу безпеці на дорозі. Тому вважаємо, що це привід нагадати основні правила дорожнього руху:

1.Завжди пристібайтеся в авто.

Ефективність ременів безпеки доведена науково. За даними ВООЗ, вони зменшують ризик смерті на передньому сидінні на 40-50%, на задньому сидінні — на 25-75%.

2. Не використовуйте заглушки для пасків безпеки.

Деякі люди ігнорують ремені безпеки та намагаються позбутися попереджувальних звуків в автомобілі з допомогою заглушок, аби авто “не пікало”. Заглушки призначені для того, щоб отвір для паска не наповнювався пилом або брудом.

3. Не сідайте за кермо, якщо випили навіть трохи алкоголю.

Не вірте в міф про алкоголь “Я здатен/здатна себе контролювати“. Навіть невелика кількість алкоголю сповільнює реакцію, знижує концентрацію уваги та негативно впливає на чіткість зору.

4. Особливу увагу зверніть на правила проїзду перехресть, порядок виїзду з другорядної дороги на головну та пріоритети різних видів транспорту, використовуйте захист та ліхтарі. 

5. Не перевищуйте швидкість.

Якщо автомобіль рухається зі швидкістю менше ніж 50 км/год, ризик загибелі пішоходів складає 20%, тоді як при 80 км/год –— майже 60%.Зі збільшенням швидкості ризики потрапити в складну аварію зростають!

6. Не користуйтеся мобільним телефоном за кермом.

При швидкості в 50 км/годину водій, що відволікається принаймні на 2 секунди через телефон, проїжджає наосліп 28 метрів шляху. Це вкрай небезпечно, адже на дорозі є безліч непередбачуваних факторів, від яких ми не застраховані.

Бережіть себе та пам`ятайте: Безпека руху- це життя!