Про перший в світі автобус - Блог | Зелений Слон 7

Про перший в світі автобус

Перший в світі автобус фото

Вікіпедія повідомляє, що творцем першого в світі автобуса є англійський винахідник Річард Тревітік. Той самий, який створив перший паровоз. Автомобіль теж працював на паровій тязі і був представлений публіці в 1801 році.

Ми звикли вважати, що на зміну паровому двигуну прийшли двигуни внутрішнього згоряння. Але насправді спочатку були розроблені електромобілі. Перший електричний автобус теж з’явився в Англії в 1886 році. Однак такі автомобілі не набули популярними через малий запас потужності і невелику швидкість.

У 1895 році в Німеччині був побудований перший автобус з двигуном внутрішнього згоряння. Саме цього типу автомобілів судилося завоювати популярність і повсюдне поширення.

Розвиток промисловості і зростання міст в Західній Європі почали вимагати вирішення проблеми перевезення людей. Перший громадський транспорт був на кінній тязі. Це були спеціальні криті вози, що вміщали кілька людей. Іноді вози були двоярусні.

Обмежені можливості такого транспорту не могли вирішити проблему. Перед інженерами того часу стояла задача створення принципово нових машин. Так в результаті експериментів був створений перший автобус на бензиновому двигуні. Його маршрут пролягав між двома німецькими містами, відстань між якими було близько 16км.

Сьогодні важко уявити наші міста і селища без автобусів. За своїм призначенням вони поділяються на: міжміські; міські; туристичні; шкільні; екскурсійні та ін.
Незважаючи на те, що перший електричний автобус не отримав подальшого розвитку, ця ідея знайшла своє втілення в наш час. Завдяки розвитку сучасних технологій, на вулиці міст вже виїхали перші мікроавтобуси з електродвигунами.