Кілька порад для комфортної поїздки з дітьми - Блог | Зелений Слон 7

Кілька порад для комфортної поїздки з дітьми

Поїздки з дітьми фото

Перше, до чого потрібно підготуватися – це відсутність вільного простору для переміщення. У поїзді дитина все-таки може трохи розім’ятися, свій автомобіль можна в будь-який момент зупинити і зробити привал, в автобусі Вам доведеться сидіти на своїх місцях і не залишати крісла до зупинки.

Для того, щоб мінімізувати наслідки перебування в спокої для дитини і себе, подбайте про максимально комфортний одяг та взуття. Шкіра має дихати, ніщо не повинно тиснути і натирати, взуття повинно бути легким та зручним для дитини. Підготуйтеся таким чином, щоб ви могли зняти з дитини взуття, як тільки Ви влаштуєтеся в автобусі – нехай вона буде в шкарпетках або гольфиках, визначте місце для черевичок в сумці або ж, помістивши їх в пакет, розмістіть на місці для ручної поклажі (просто класти їх під крісло навряд чи буде зручно).

Розваги в автобусі обмежуються тихими іграми. Співати або грати в активні ігри, сидячи в кріслі менш ніж за півметра від незнайомих пасажирів-попутників у вас навряд чи вийде. Візьміть з собою кілька іграшок, які підходять для дитини даного віку. Не беріть нічого музичного, свистячого – це буде заважати сусідам. Книжки також навряд чи стануть в нагоді для поїздки на автобусі – Вас або дитину може заколисати від читання під час руху.

Ще до поїздки попросіть педіатра підібрати вам найбільш оптимальний засіб для боротьби з морською хворобою. Також можна з собою взяти в герметично запакований пакет шматочок імбиру – один його аромат дозволяє позбутися нудоти. На випадок, якщо малюкові все ж стане недобре під час руху автобуса – майте з собою упаковку сухих і вологих серветок.

Обов’язково майте при собі запас води. Соки, газовані води, солодкі напої будуть шкідливими супутниками, а чиста, прохолодна вода повинна бути обов’язково в кожній поїздці!

Їжа не повинна бути занадто важкою: фрукти, сухе печиво, сухофрукти або горішки, нічого такого, від чого може погіршитися ситуація з закачуванням або статися розлад. Але ні в якому разі не беріть з собою незнайомі фрукти і овочі, неперевірені в домашніх умовах – в дорозі дуже складно впоратися з гігієнічними проблемами, і якщо самопочуття малюка погіршиться, поїздка чи відпочинок може бути зіпсованим.

Врахувавши всі ці поради, можна полегшити навіть довгу поїздку на автобусі для Вашого малюка і перетворити її в цікаву пригоду. Якщо до всіх несподіванок в дорозі Ви будете готові заздалегідь, то зможете звернути увагу на позитивні сторони подорожі – пейзаж за вікном, цікаві місця, розповіді дитині про все, що вона бачить і переживає.

А компанія пасажирських перевезень «Зелений Слон 7» подбає про те, щоб Ваша подорож була максимально комфортною і безпечною.

Вдалої  поїздки!