Як легко перенести спеку - Блог | Зелений Слон 7

Як легко перенести спеку

Як легко перенести спеку

Як легко перенести спеку і не нашкодити своєму здоров’ю.

1. Насичуємо організм рідиною і вітамінами.
З потом організм втрачає багато корисних речовин, які важливі для його правильної роботи. Тому ваш раціон повинен збагатитися сирими овочами, фруктами і ягодами. Їжте менше солоної, пряної і жирної їжі, адже наше травлення і так страждає в спеку від підвищеної температури повітря.
Якщо взимку норма рідини на дорослу людину становить 1,5 літра, то влітку Ви можете сміливо випивати до 3 літрів. Важливо, щоб це були легкі фруктові напої, домашні лимонади, чаї та компоти. У купованих напоях занадто багато цукру, який змушує нас відчувати ще більшу спрагу.

Важливо вдосталь напувати дітей, навіть якщо вони зовсім маленькі. Кип’ячена або спеціальна вода з аптеки дозволять вам уникнути таких неприємностей, як зневоднення або коліки. Старші діти можуть насолоджуватися охолодженим чаєм або компотом.

2. Скорегуйте гардероб і make-up. Погодьтеся, закриті чорні вбрання і трикотаж – не найкращий одяг для спеки, так само як і складні види макіяжу з величезною кількістю косметики. Легкі наряди зі світлої тканини, відмова від підборів на користь низького ходу і ортопедичної устілки – найкраще рішення. Заведіть стильний головний убір, щоб захистити себе від сонячного удару. А найбільш приємна шкірі косметика в літні дні – зволожуючий крем від засмаги, лляні серветки і косметична вода.

3. Намагайтеся якнайменше пересуватися по місту в пік спеки. Вибирайте тіньову сторону вулиці. У центрі великих міст за рахунок великої кількості будівель і авто завжди спекотніше, враховуйте це.
4. Не нехтуйте різними гаджетами для охолодження. Сумки-холодильники і термоси допоможуть вам зберегти їжу і напої прохолодними, що важливо для поїздок. Мініатюрні вентилятори на батарейках або на USB трохи полегшать самопочуття. Завжди носіть з собою воду і вологі серветки.
5. Якщо у вас є хронічні хвороби, які загострюються від спеки, варто носити з собою необхідні ліки.

Звичайно, організм поступово адаптується до погоди і навіть дуже спекотні дні ми зможемо перенести легко. Спека – не привід сумувати. Це прекрасний час для дегустації морозива, відкриття нових місць і цікавих поїздок, тож насолоджуйтеся прохолодними напоями і зберігайте хороший настрій. А компанія Зелений Слон 7 подбає про ваш комфорт!