Як краще їздити під час ожеледиці - Блог | Зелений Слон 7

Як краще їздити під час ожеледиці

Квитки на автобус онлайн


 Основними принципами компанії «Зелений Слон 7» – є комфорт, безпека і надійність для наших пасажирів. Саме тому кожен автобус компанії проходить обов’язковий, регулярний техогляд. А працюють з нашими пасажирами лише досвідчені і висококваліфіковані водії.

Билет на автобус онлайн. Зелений Слон 7. Доехать Киев ,Харьков, Полтава

Ні для кого не є секретом, що з настанням зими небезпека на дорогах підвищується,  через виникнення слою льоду і снігу на дорогах. Адже без сумнівів, керування автомобілем в ожеледь вимагає не тільки великої уважності та сконцентрованості, але і навичок водіння в екстремальних ситуаціях.

Сьогодні ми поділимося із вами корисними порадами, як уникнути неприємних ситуацій взимку під час снігових заметів та ожеледиці.


Здебільшого впевненість і безпеку водіння в негоду забезпечує ваш автомобіль. Тому, перед тим як сісти за кермо перевірте, чи підготовлене авто до зими. Заміна літньої гуми на зимову, перевірка та ретельний огляд мотору і гальмівної системи. Також перед тим, як вирушати в путь, запам’ятайте два простих та дуже важливих правила:

  1. Уважно стежте за рухом на проїжджій частині.
  2. Не перевищуйте допустимих меж швидкості, а також тримайтеся на безпечній відстані від інших авто на дорозі.


Відомо, що однією із частих причин аварій в ожеледицю є занос. Неправельне управління автомобілем під час заносу може привести до блокування коліс і втрати контролю над авто. Під час ожеледиці не можна різко маневрувати. Але якщо так сталося, що ваше авто все-таки занесло, тоді вам слід застосувати певну техніку гальмування: першим вірним способом зупинити некероване авто буде рухове гальмування. Для цього треба плавно відпустити педаль газу і перемкнутися на нижню передачу, через це авто почне гальмувати двигуном, що забезпечить плавне гальмування авто без блокування і заносу коліс. Ще один спосіб підійде для авто із системою гальмування ABS, де кращим виходом із ситуації буде гальмування з максимальною силою натиску на педаль; для авто без антиблокувальної гальмівної системи ABS підійде техніка повторення різких і короткочасних натискань на педаль до повної зупинки автомобіля.

Бережіть себе, та будьте уважними на дорозі. Пам’ятайте, що ви завжди можете покластися на компанію «Зелений Слон 7», адже в негоду краще довіритися професіоналам. А про все інше подбаємо ми.