Цікавий Харків - Блог | Зелений Слон 7

Цікавий Харків

автобус, київ,харків, полтава, 24/7, квитки-онлайн

Харків- цікаве, дивовижне, красиве і велике місто. Кожен із подорожуючих обов’язково знайде щось для себе.  Сьогодні  компанія «Зелений Слон 7» розповість вам про незвичайний пам’ятник, який  встановлений на пероні першої платформи Харківського Південного залізничного вокзалу.

Героєм нашої розповіді  є персонаж із всесвітньо відомого роману І. Ільфа і Е. Петрова «Дванадцять стільців».

 Ну що, здогадалися про кого йде мова?

Квиток на автобус онлайн. Київ-Харків-Полтава. Придбати квиток онлайн

Правильно. Батько Федір- один із головних героїв, священик у церкві Фрола і Лаври. В романі його зобразили як підступного і хитрого священика-шахрая, який користуючись службовим становищем намагався використати  таємні сповіді в своїх корисливих цілях.

Скульптура висотою в 170 см і вагою близько 300 кг. виготовлена із бронзи, реалістично зображує швидко крокуючого персонажа, що тримає в своїй лівій руці чайник, а в правій листа до своєї дружини. На мармуровому постаменті  викарбувана цитата з самого листа отця Федора: « Харків- галасливе місто, центр Української республіки. Після провінції здається, ніби за кордон потрапив». А трохи нижче надпис « Перша столиця- отцю Федору».

Ідея створення такої незвичайної пам’ятки в Харкові належить К. Кеворкяну, директору каналу «Перша столиця». У своєму інтерв’ю він підкреслив, що пам’ятник  повинен бути встановлений саме в Харкові, тому що автори відомого роману почали свою творчу діяльність саме в першій столиці України. А розмістити його потрібно саме на цьому вокзалі, тому що саме там, отець Федір писав листа Катерині – своїй дружині.

Не зволікайте! Користуйтесь послугами компанії «Зелений Слон 7». Замовляйте квиток на автобус онлайн та заощаджуйте не лише власний час, а також до 30 гривень за поїздку!