Що робити якщо заколисує в дорозі - Блог | Зелений Слон 7

Що робити якщо заколисує в дорозі

Що робити якщо заколисує в дорозі фото

Не слід сприймати заколисування в транспорті як щось вкрай небезпечне і надзвичайне. Це нормальна реакція нашого організму, точніше, вестибулярного апарату.

Викликана вона тим, що наш мозок отримує одночасно два протилежних сигнали. Мелькає за вікном пейзаж повідомляємо йому, що ми рухаємося. А тіло, що знаходиться в нерухомому стані, повідомляє, що ми стоїмо.

Ось і виникає розлад, який викликає такі симптоми, як нудота, запаморочення, сонливість, головний біль та інші. Тому лякатися заколисування не варто. Потрібно просто бути до цього готовим.

Наші рекомендації для тих, кого закачує:

  1. Займайте місце в перших рядах і не біля вікна, а біля проходу, так як там більший приплив повітря, і є можливість спостерігати за дорогою через лобове скло, що допоможе вам впоратися з нездужанням. Якщо ж ви будете дивитися в бокове вікно, то мелькання за ним пейзажу тільки погіршить ваше самопочуття.
  2.  Обов’язково візьміть з собою в дорогу кілька скибочок лимона і підкислену воду – це допоможе зменшити нудоту. Тільки не пийте багато води – досить зробити всього пару ковтків.
  3. Не навантажуйте перед дорогою шлунок важкою їжею, виключте із свого меню все жирне, смажене, солодке, каву і міцний чай.
  4. Не займайтеся в автомобілі справами, що потребують зосередження на чомусь одному. Людям, яких заколисує, не рекомендується в дорозі читати книги, грати в ігри на телефоні та інше.
  5. Майте при собі таблетки, які допомагають від нудоти і заколисування. Добре також допомагають капсули кореня імбиру, тільки враховуйте, що вони знижують артеріальний тиск.
  6. При зупинці маршрутки обов’язково виходьте на свіже повітря. На стоянці можна вмитися прохолодною водою, зробити пару фізичних вправ, які розженуть кров, знімаючи тим самим запаморочення.