Про традиції святкування новорічних свят - Блог | Зелений Слон 7

Про традиції святкування новорічних свят

автобус, київ, харків, замовлення квитків на сайті, відправлення щогодини

Зустріч Нового Року – одне із найулюбленіших свят для українців. Адже цей день дає надію, що скоро станеться щось дивовижне і таємниче.

Компанія «Зелений Слон 7» зібрала для вас цікаву інформацію про традиції святкування Нового Року саме в Україні.

 У це важко повірити, але спочатку в українських новорічних традиціях не було святкової ялинки. Замість лісової красуні був традиційний український оберіг –«Дідух», який в’язали з зажинкового снопа, і як правило, обв’язували стрічкою та прикрашали різними кольоровими смужками і печивом. Стояв такий «дідух» у домівці протягом усіх новорічних і різдвяних свят.

Квитки онлайн. Київ, Харків, Полтава

Головною характерною рисою святкування Нового Року в усі часи було щедрування. Молоді люди збиралися разом і ходили по хатках із побажаннями щастя та здоров’я для всієї родини. Зазвичай цей обряд супроводжувався віршиками чи піснями. Щедрувальників радісно зустрічали господарі, пригощали  яблуками, пиріжками, цукерками і частували печивом.

 З часом, традиції змінились і в сучасній родині замість дідуха стала звична для нас з вами ялинка. Проте, багато традицій з далекого минулого залишаються і до сих пір. До святкової вечері так само, як і колись, прийнято подавати дванадцять страв, а у перший день Нового року люди ходять в гості одне до одного із привітаннями. Засівання також залишились досить поширеною традицією, особливо у селах, де часто використовують новорічні костюми із вертепом.

Але найцінніше, що залишилось з того часу – це атмосфера сімейного свята, яке асоціюється з приємними спогадами дитинства і вірою у здійснення найзаповітніших мрій.