Про одне із "Семи чудес Харкова" - Блог | Зелений Слон 7

Про одне із “Семи чудес Харкова”

Харків, квиток онлайн на автобус Полтава-Харків. Харків-Київ. Замовити квитки онлайн

У кожному місті є своє диво архітектури. Сьогодні ми із задоволенням розповімо вам про Будинок із шпилем, що знаходиться на площі Конституції у Харкові.

Заказать билеты Киев-Харьков, Харьков-Полтава онлайн. Билеты на автобус. Харьков, Полтава, Киев.

Будинок зі шпилем- це оригінальна будівля, що втілює в собі, здавалося б, несумісні стилі архітектури. Тут зберігся стиль Сталінського ампіру, який дотримувалися при будівництві будинків лише у країнах Радянського Союзу, і побачити який прагнуть всі цінителі-туристи із закордону.  

У народі названий, харківський хмарочос було збудовано в 50-х роках минулого століття. Звичайний 12-ти поверховий житловий дім із доволі не звичайною архітектурою справедливо вважають одним із «Семи чудес Харкова».

Архітектором відомого хмарочосу був П. Арешкін. На той час це був радянський класицизм з поєднанням елементів бароко, ампіру епохи Наполеона та арт-декору із пізнім монументальним класицизмом. Велику роль для цього стилю зіграла ансамблева забудова площ і вулиць.

Зображення Будинку зі шпилем часто можна зустріти на харківських листівках та іншій сувенірній продукції. Але особливо гарним і романтичним хмарочос стає у нічний та вечірній час, коли запалюється світло у вікнах та вмикається загальна підсвітка будівлі.

Поспішайте замовити квитки на автобус Полтава-Харків, або Київ-Харків на нашому сайті, та побачити цю красу власними очима разом із компанією-лідером «Зелений Слон 7».