Про музей залізничної техніки Південної залізниці у Харкові - Блог | Зелений Слон 7

Про музей залізничної техніки Південної залізниці у Харкові

Музей залізничної техніки Південної залізниці фото

Музей історії та залізничної техніки Південної залізниці засновано у 1967 році, але до нашого часу він пережив декілька реконструкцій.

Так, на початку липня 2014 року в рамках урочистих заходів, присвячених 145-річчю Південної магістралі, в Харкові відкрився Музей історії та залізничної техніки Південної залізниці в новому приміщенні разом з залізничною технікою просто неба.

Музей розташувався на території колишньої станції Харків-Товарний, поблизу головного залізничного вокзалу магістралі Харків-пасажирський, відразу за Північним терміналом.

На виставкових коліях та оглядових майданчиках музею представлено 36 одиниць раритетного рухомого складу та допоміжної техніки.

Більше 500 експонатів розміщено у критому виставковому павільйоні музею. Документи та креслення, інструменти та різноманітні технічні засоби понад 100-річної давнини дбайливо збиралися та зберігалися залізничниками магістралі упродовж багатьох років.

Першими відвідувачами музею стали працівники магістралі, ветерани-залізничники та вихованці дитячої залізниці “Мала Південна”. Тепер ознайомитися з експонатами Музею історії та залізничної техніки Південної залізниці можуть усі охочі.