Про День закоханих - Блог | Зелений Слон 7

Про День закоханих

Квитки на автобус онлайн. замовити квиток

Друзі, вже зовсім скоро більшість населення світу буде святкувати найромантичніший день у році – 14 лютого, День Святого Валентина, або День всіх закоханих.

Компанія – лідер пасажирських перевезень “Зелений Слон 7” підготувала для вас цікаві факти про свято ніжності і кохання.

День закоханих, Київ-Полтава, Харків- Київ, квитки онлайн, квитки на автобус

Усім відомо, що невід’ємною відзнакою свята закоханих є валентинка – незвичайна за формою листівка із словами освідчення у коханні. Як правило, валентинки роблять у формі серця і прикрашають зображенням квітів, ангелів та іншим.

Саму ж історію свята Дня Святого Валентина пов’язують із декількома легендами.

В першій легенді описуються події 269 року, коли римський імператор Клавдій ІІ планував завоювати весь світ, але для реалізації цього плану йому бракувало воїнів. Імператор був впевнений у тому, що головна перешкода його планам сімейне життя, якому солдати приділяли більше часу і сил, ніж воєнним справам. Тоді Клавдій ІІ заборонив одруження під час військової служби. Але молодий священик Валентин не послухав наказ і продовжував таємно вінчати закоханих. Коли імператор Клавдій ІІ довідався про цей вчинок, то засудив священика Валентина до смертної кари. Під час ув’язнення Валентин, нібито закохався у дочку наглядача Юлію, яка мала вади зору. Перед стратою він написав їй прощальний лист із освідченням та підписався як “Твій Валентин”. Саме з того моменту з’явилась традиція дарувати коханим людям валентинки. За непокірність священика стратили, але пізніше католицька церква канонізувала Валентина, а вже у 496 році сам папа римський Геласій І проголосив день 14 лютого, як день Святого Валентина і свято всих закоханих.

Героєм іншої легенди є римський патрицій Валентин, який таємно звертав своїх слуг в християнську віру. Одного разу після проведення обряду вінчання для двох його підданих, всі вони були затримані вартою. І хоча Валентин був представником вищого класу та міг уникнути покарання, на відміну від його слуг, він залишився і був страчений.

Що ж стосовно перших валентинок, то такі листівки створювалися власноруч із паперу. Зазвичай, на листівці писали вірші. Згодом в Британії почали друкувати збірники для закоханих. З цього і почалося виробництво валентинок в промислових масштабах.

Існує багато історій, міфів і теорій про це свято, однак день всіх закоханих дарує моменти ніжності, кохання і допомагає відкривати щирі почуття. Традиційно в це свято люди дарують один одному різні солодощі в формі сердечок, квіти, листівки і маленькі сувеніри.