Фестиваль гончарства на Полтавщині - Блог | Зелений Слон 7

Фестиваль гончарства на Полтавщині

Фестиваль гончарства фото

Славетне гончарне селище Опішне, що на Полтавщині, запрошує всіх на ювілейний Тиждень Національного Гончарного Здвиження «Здвиг-2018».

Це щорічна науково-мистецька акція національного масштабу, яка спрямована на пізнання традицій і досягнень гончарної культури, розвиток сучасного гончарства, популяризацію мистецтва кераміки в Україні. У межах цього захоплюючого дійства пройде одразу декілька фестивалів, на яких презентуватимуть не лише декоративно-ужиткове мистецтво України, а й красу гончарського бодіпейнтінгу та милозвучність українських етнопісень.

Дата проведення: 25 червня- 1 липня 2018 року.

Місце проведення: Національний музей-заповідник українського гончарства (вулиця Партизанська, 102), селище Опішня Полтавської області.

Фестиваль гончарства фото2

Традиційне святкування Дня гончара в Опішному переросло у масштабну мистецьку акцію, метою якої є популяризація гончарного мистецтва та збереження гончарних традицій. Крім того, це свято є своєрідною формою єднання гончарів, мистецтвознавців, учених та всіх, причетних до цієї справи чи просто зацікавлених у ній.

Бути учасником гончарного Фестивалю це чудова можливість цікаво, весело та з користю провести час. Це змога дізнатися багато цікавого про історію та традиції українського гончарства різних куточків нашої країни. А то й відчути себе справжнім гончарем, зробивши самостійно горщечок чи інший гончарний виріб. Це етнопісні, етнодискотека та загальна творча атмосфера у повітрі. Майстер-класи та творчі конкурси гончарів і ковалів, конкурс гончарного бодіпейнтінгу (малювання на тілі), гончарські вікторини. Це цікаві екскурсії до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, Меморіального музею-садиби гончарки Олександри Селюченко, Меморіального музею-садиби гончарської родини Пошивайлів, Меморіального музею-садиби філософа й колекціонера опішнянської кераміки Леоніда Сморжа, Музею мистецької родини Кричевських, Стіни Гончарної Слави України, Мистецької галереї.

Фестиваль гончарства фото3

Радимо Вам не пропустити таку нагоду зануритись в справжній Полтавський колорит і вивчити традиції старовинного та сучасного гончарства!