Державний музей авіації у Києві - Блог | Зелений Слон 7

Державний музей авіації у Києві

Квитки онлайн. Полтава-Київ. Доїхати автобусом

Без сумніву Київ прекрасний у будь-яку пору року. Столиці завжди є що показати і чим зацікавити навіть самих вибагливих гостей міста. Сьогодні ми розповімо вам про Державниий музей авіації України – найбільший історико-технічний музей України у Києві.

Квитки онлайн, автобус до Києва, Харків, Полтава. швидко і комфортно

Заснували музей авіації України з нагоди святкування 80-річчя української авіації  30 вересня у 2003 році. Місцем розташування музею стала навчально-авіаційна база у Жулянах площею 20 гектарів. Експонатами музею вважаються списані борти з різних аеродромів країни, а завдяки зусиллям підприємств авіапрому експонати перетворються у приклади розвитку української авіації. Спочатку в експозиції музею було лише 30 екземплярів літальної техніки, які залишилися від бази в Жулянах, але слід зазначити, що з часом колекція значно збільшилась і продовжує розширюватися із кожним роком. Зараз у музеї представлено більше ніж 70 літаків, ракет та вертольотів.

 Одним із самих цінних і цікавих експонатів по праву є радянський пасажирський літак Ту-104, із серійним номером 001. В салоні літака облаштовані місця для керівних персон, яких розміщали у спеціальних відсіках-купе, у передній частині екіпажу. Родзинкою і гордістю музею є колекція стратегічних бомбардувальників, які здатні нести ядерні бомби і ракети- Ту-22 «Бекфайр». Також там ви можете побачити найперший пасажирський літак Іл-86 разом із вертольотом Мі-26, який у свій час приймав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Професіональні і досвідчені екскурсоводи із задоволенням розкажуть вам про пригоди основного бомбардувальника української армії представленого на полігоні Су-24.

Також ви матимете нагоду ознайомитися із історією винищувача МіГ-25, світовий рекорд якого досі жоден літак не побив. Завдяки  найпотужнішій вбудованій системі охолодження цей літак жартівливо називали «бойовим гастрономом».

Дістатися до музею можна тролейбусом№ 22 або  маршрутним таксі № 231. Дістатися до Києва можна за допомогою компанії «Зелений Слон 7». Комфортні пасажирські перевезення із неймовірно зручним графіком.